Včeraj smo z učenci 7. a in 7. b v okrnjenem številu pravočasno prispeli v CŠOD Štrk. Osebje nas je kljub mrzlemu in meglenemu dnevu nadvse toplo sprejelo ter nas nastanilo po sobah.

Popoldne smo se v eni udeležili delavnice o vremenu in vremenskih pojavih, pri čemer smo skozi izkustveno učenje in izvajanje poskusov spoznavali zakonitosti vremena, drugi pa so se urili v preživetju v naravi tako, da so med drugim morali sami zakuriti ogenj, na katerem so potem pekli jabolka. Zvečer smo se odpravili na nočni pohod z lučkami po Ptujskem polju.

V prostem času učenci zelo radi posegajo po družabnih igrah in se zadržujejo v tako imenovanem zimskem vrtu, kjer tkejo prijateljske vezi.

Današnje jutro se je pričelo s fantastičnim sončnim vzhodom, pogled je segal daleč naokrog. Prva skupina se je skozi dopoldne urila v plezanju in lokostrelstvu, medtem ko je druga skupina poslušala o varovanju okolja, ločevanju odpadkov in skrbi za vodo, nato pa so se sprehodili še do čistilne naprave, kjer so se pogovorili o njenem delovanju. Popoldne smo ponovno razdeljeni v skupinah eni imeli orientacijski tek, drugi pa delavnico o kurentih. Zvečer so potekale družabne in športne igre.

Pred nami so še pestri in sončni dnevi, ki se jih radostimo.

 

 

Zapisala: Jasmina Šabić, učenec R. S.

Fotografirali: Irena Daugul, Jasmina Šabić, Bruno Vehar

 

Oznake: , , , , ,