Čaroben večer učencev s Tovarniške in Šmarja – Sapa pred nočjo knjige

Kako nastane krpanka iz blaga, je jasno. Bolj zapleteno je krpati zgodbe, ki so pomensko udarne le, če jih po rokah nosi nit ustvarjalnega in prepričljivega pripovedovalca. Bralni molji tretje triade matične in podružnične enote OŠ LA Grosuplje smo se na večer pred nočjo knjige podali na pot pripovedi, igrivih dogodivščin izmišljenih junakov in likovnih izrazov, ki so v mraku večera žareli glasneje od zvezd.

Pod taktirko treh učiteljic knjigoljubk so se v knjižnici PŠ Šmarje – Sap v četrtek, 20. aprila 2017, zbrali junaki, s katerimi smo krpali zgodbe iz povsem naključnih povedi, ki se vse dni skrivajo v knjigah s podstrešnih polic. Po žrebu skupin, začetnih spoznavnih igrah in osvežitvi v cedevitarni (za kafetarno smo vendarle še premladi) so glave podivjale, končni rezultat pa navdušil.

Si morete zamisliti zgodbo, ki je preplet misli iz kriminalke, filozofske razprave, zbornika o kraju, učbenika fizike in publikacije o plazilcih? Če imate z zasnovo težave, smo vam na voljo mi – vse, kar pričakujemo v zameno, je kos papirja, pisalo, zatemnjen prostor s čarobno osvetlitvijo in pica, ki se na koncu prikaže kot presenečenje.

Prispevek napisala in fotografirala: Barbara Struna

 

Oznake: , , ,