Čokoladna nemščina

V torek, 16. 5. 2017, se pouk nemščine ni začel ob običajni uri, ampak smo se v kuhinji ob gospodinjski učilnici zbrali že ob sedmih. Vsak od nas je prinesel nekaj sestavin oz. pripomočke (nekaj smo si jih seveda “izposodili” tudi v šolski kuhinji), ki smo jih potrebovali za naš načrtovani podvig, tj. speči dvojno avokadovo čokoladno torto.

Najprej smo razpolovili, olupili in na manjše kocke narezali avokado, ki smo mu nato v multipraktiku primešali sladkor in ostale sestavine.

Kljub hitrosti številnih rok je čas nezadržno bežal. Ko smo tortna obroča položili v pečico in jima pri 160 °C namenili 25 minut pečenja, je ura že kazala 7.40.

V naslednjem koraku smo pripravili avokadovo čokoladno kremo in čakali, kdaj bosta biskvita pečena in koliko časa se bosta nato hladila.

A čas je prehitro minil, ob zvonjenju za prvo uro sta bila biskvita še vedno topla, a to nas ni ustavilo, da ju ne bi premazali s kremo, okrasili in se s torto posladkali.

 

Vse uporabljene pripomočke smo za seboj pomili, obrisali in seveda pospravili.

Aja, zagotovo vas zanima okus torte?

Prečudovit, enkraten, edinstven, čokoladen … Za ponoviti.

 

Besedilo in fotografije: Aleksander Gube

 

 

 

Oznake: ,