V petek, 17. 6. 2022, smo se po pouku odpravili na prvi dvodnevni pohod od Bohinjske Bistrice na Črno prst od tam do Rodice z zaključkom v Bohinju. Skok v osvežilno vodo Bohinjskega jezera je bil najboljši zaključek našega pohoda.

Bilo je naporno, a se je izplačalo zaradi razgleda in kasnejše malice. Všeč mi je bilo tudi kopanje v Bohinjskem jezeru, pa tudi družba ni bila slaba.

Maks Trajkovski, 8. a

Moji vtisi s pohoda so dobri. Pohod je bil dober in zabaven, čeprav je bil zaradi dvodnevne hoje zelo naporen. Prvi dan je bil naporen že zaradi dolge vožnje, prav tako pa nas je utrudil vzpon na Črno prst, saj smo hodili okoli štiri ure in pol po zelo strmi poti. Kar mi bo pa zagotovo ostalo v spominu, je razgled, ki je segal vse do morja, ter spanje v koči, ki je nekaj nepozabnega. Sicer smo poslušali drug drugega, ampak je bilo za zdržat. Naslednji dan smo se zbudili že zgodaj, in sicer nad oblaki, kar je tudi nekaj posebnega. Ta dan smo se vzpeli samo za 100 metrov nadmorske višine, ampak pot je bila dolga, ves čas smo dobesedno »viseli« nad prepadom. Ni boljšega, ko prideš na vrh in greš potem lahko zadovoljen domov.

Rožle Konc, 8. a


Prispevek je pripravila Petra Skočir.
Fotografije: Franci Štibernik

 

 

Oznake: ,