InnoTeach: Izobraževanje na temo inovativnega poučevanja v Budimpešti

Učiteljice, ki sodelujemo v mednarodnemu projektu InnoTeach – Let’s be innovative! v okviru Erasmus+, smo se v tednu od 3. in 7. julija udeležile izobraževanja na temo inovativnega poučevanja, ki je potekalo v Budimpešti na Madžarskem. Poleg dveh slovenskih šol, v projektu sodelujejo tudi učitelji osnovnih šol z Madžarske in iz Avstrije.

Program izobraževanja je bil zelo ambiciozen, saj smo slušatelji dobili ogromno informacij in aktivno sodelovali pri izvedbi vsakega elementa izobraževanja. Inovativno poučevanje je tema, ki je učiteljem zelo blizu, saj opravljamo delo, ki od nas zahteva nenehno prilagajanje in inovativnost. Hkrati pa smo včasih zadržani do izrazov podjetništvo in marketing v šolskem prostoru.

Inovativnost sodelujočih in enkratne ideje, ki so bile razvite v tem kratkem času, so pokazale, da gresta poučevanje in podjetnost prav lepo skupaj.

Izobraževanje je bilo intenzivno in je zahtevalo aktivno sodelovanjevseh članov. Seznanili smo se s številnimi vsebinami in koristnimi orodji, ki so nam lahko v veliko pomoč pri oblikovanju in iskanju inovativnih rešitev oz. pristopov k poučevanju. Predvsem praktičen preizkus orodij je osvetlil njihovo uporabnost in koristnost.

V sklopu projekta InnoTeach smo učitelji pridobili določene kompetence in znanja s področja podjetništva in marketinga, ki nam bodo pomagala oblikovati in udejaniti naše inovativne ideje oziroma biti še bolj inovativni. Še pomembneje, ta znanja bomo lahko prenesli na naše kolege. Tega se še posebej veselimo.

 

Prispevek pripravila: Petra R.

Fotografije: udeleženci izobraževanja

 

Oznake: , , , ,