V mislih se vračamo v prve tedne šolskega leta in ugotavljamo, da so štirje meseci zelo hitro minili, kar ni prav nič presenetljivo, saj se je v minulem obdobju dogajalo veliko zanimivega, zabavnega in poučnega.

Septembrske dejavnosti so povezovale spomine na minule počitnice in spoznavanje življenja ter dela v šoli. Pri tem so si pohvalo zaslužili drugošolci, ki so prijazno pomagali učencem iz 1. b-razreda, da je bil njihov skok iz vrtca v šolo lažji. Spoznavali smo se med seboj in se dogovorili za osnovna pravila, ki so potrebna, da se v skupini vsi počutimo varno ter prijetno.

Dejavnosti v podaljšanem bivanju so se tudi v ostalih jesenskih mesecih povezovale z vsebinami iz pouka, ki smo jih z različnimi nalogami ponavljali, utrjevali in poglabljali. Spremljali smo aktualne dogodke, ob njih razmišljali, prepevali, plesali in ustvarjali. Seveda smo veliko časa namenili tudi gibanju, saj sta telesna dejavnost in kognitivno delovanje močno povezana.

Najhitreje so tekli dnevi v decembru, saj so bili polni dejavnosti, s katerimi smo se pripravljali na praznične dni. Najbolj pa nas je razveselil prvi sneg, ki je pobelil pokrajino še pred začetkom koledarske zime. Čeprav ga je bilo le toliko, da je prekril travo, se nismo mogli upreti močni želji po prvem snežaku.

Prispevek napisala: učiteljica Anica

Fotografije: Anica Kastelec

 

 

 

Oznake: , , , , ,