Joj, kako smo ponosni!

Različna pričakovanja, vprašanja brez odgovorov ter preigravanje različnih scenarijev, so zadnje dni in današnje jutro močno zaznamovala – tako učence kot starše, učitelje in druge delavce šole. Enotni smo si bili le v tem, da smo vsi želeli, da bi prvi dan samotestiranja učencev potekal čim bolj mirno in prijetno za vse otroke.

Vsi smo se trudili, vsak na svojem koncu. Veliki finale pa je bil rezerviran za učence same. Če bi lahko tudi v šoli, kot na televiziji, pritisnili zlati gumb, bi ga. ‘Predstava’ učencev Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje je bila izjemna. Ne glede na morebitne različne poglede na trenutno dogajanje, so učenci pod budnim očesom učiteljev postopek testiranja izpeljali kot stari izkušeni mački. Vsak zaplet in stisko smo skupaj rešili.

Učenci so pokazali izjemno stopnjo samostojnosti, zrelosti in odgovornosti. Še posebej pa so se izkazali s svojim odnosom do vrstnikov in v medsebojni komunikaciji, ne ozirajoč se na to kdo je cepljen, prebolel ali deležen testiranja. In nenazadnje s tem, da smo dan nadaljevali tako kot običajno – z učenjem, brušenjem različnih veščin, klepetanjem, smehom, igro in tudi kakšno lumparijo. Veseli smo, da je šola ostala varen, miren in zabaven prostor za vse, ki v njej preživljamo svoje dneve.

Da je bilo tako, se je treba zahvaliti številnim. A dovolite, da ta dan posvetimo največjim junakom – učencem.

Danes smo vsi lahko ponosni na naše mlade. Predvsem pa so oni lahko ponosni nase!

 

Oznake: , ,