Kdo je moj vzornik

Učenci 4. razreda smo se odločili sodelovati na natečaju KDO JE MOJ VZORNIK? Pogovorili smo se o ključnih lastnostih ljudi in stvari, o pomenu vzora in vzornika, o dobrih in negativnih vzornikih ter o vedenju samem.

Vsak ima svojega vzornika. Prvo sekundo se ne spomni vsak, da sploh ima svojega vzornika. Včasih se sploh ne zavedamo, da ga imamo. Ko ga vidiš v živo ali pa ne, na telefonu, televiziji, kjerkoli, se spomniš: »Taka/Tak si želim biti.«

Ko mi je učiteljica rekla, naj napišem, kdo je moj vzornik, sem si mislila, da ga nimam. Ko sem jo kasneje vprašala, kaj naj napišem, če ga nimam, je odgovorila, da ga sigurno imam. Vprašala me je, ali je morda med pisatelji, pevci, pesniki … Takoj sem se spomnila: »Aha, on mi je pa všeč.« Takoj sem našla svojega vzornika.

Vzornik pomeni, da ti je nekdo všeč, da ti je všeč njegov karakter. Pomeni, da bi bil rad tak, čeprav se ti zdi na prvi pogled nemogoče. Pa vendar je. Z močno željo, trdno voljo, kančkom sreče ter veliko znanja in vztrajnosti je mogoče.

Mojemu sošolcu je zelo všeč nogomet. Rad ga tudi igra, zato je njegov vzornik nogometaš. Vzornike imamo različne, ampak vsi so nam po svoje vzor. Vzorniki so lahko filmske zvezde, pevci/pevke, igralci/igralke, družina, starši, sorodniki, nogometaši, trenerji, košarkarji … Vzornikov je veliko, le najti jih moraš.

Prispevek pripravila: Ester Pajk

Fotografirala: Sara Kurbus

 

Oznake: ,

 

Več prispevkov iz PŠ Žalna