Eko krožek obiskuje kar 27 učencev naše šole. Na naših srečanjih izpod spretnih prstkov učencev že od septembra nastajajo čudoviti izdelki. Pri njihovi izdelavi smo pozorni, da je poudarek na recikliranju in ustvarjanju iz naravnih materialov. Ste že slišali za dišeče bonbončke? Ali pa za slike s kamni? Poiščite kakšno eko frajerko ali eko frajerja našega krožka, ki vam jih bo z veseljem predstavil. Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate tudi v foto galeriji.

Želimo si biti del reševanja našega čudovitega planeta, zato smo organizirali tudi akciji Podnebni tek in Zamaškomanija, da bi k dejanjem, ki prispevajo k čistejšemu okolju, spodbudili tudi ostale učence. Vsak od nas šteje in lahko pripomore k čistejši prihodnosti. Tako sta nastali tudi podnebna palica z nasveti, kako lahko poskrbimo za naše okolje in pošastkoti Zamaškonjami. Na šoli zdaj poteka medrazredno tekmovanje v dobrodelnem zbiranju zamaškov za društvo Palčica Pomagalčica.

Z eko smrečicami smo obogatili decembrsko Ekotržnico, kjer smo tudi nastopali s pesmico Smetko Jazz.

In prišla je pomlad! Čas je, da se naše aktivnosti preselijo na šolsko dvorišče, z namenom da ga polepšamo z zasaditvijo različnih zelišč in cvetja, da bomo na njem še raje preživljali prosti čas. Poimenovali in opazovali bomo rast rastlin in sproti ugotavljali, kaj vse potrebujejo in kako je potrebno skrbeti zanje, da bodo dobro uspevale. Eko frajerji pa tudi že izdelujejo ustvarjalne kotičke in kotičke za sprostitev in učenje, da bodo učenci na njem še raje pridobivali nova znanja in spretnosti.

Prispevek pripravili in fotografirali: mentorici eko krožka Andreja Bolkovič in Jasna Mehle

 

Oznake: , ,