V petek, 7. 6. 2024, smo imeli petošolci športni dan. Malo pred osmo uro smo se odpeljali s kolesom proti naši bodoči šoli. Pot nas je peljala po varnejši makadamski cesti do Sel pri Cikavi. Od tam naprej pa smo se skoraj celo pot peljali po kolesarski stezi. Ujeli smo nemalo pogledov na cesti, saj nas je bilo kar 24. Morda tudi zato, ker smo dobro poskrbeli smo za vidnost. Vsak je nosil odsevni jopič.

Sprva smo potešili lakoto, jedli smo v jedilnici na Tovarniški. Svetovalna delavka, ga. Iskra, nas je popeljala po šoli. Šola je zelo velika, še posebej od zunaj. Notri pa je lepo urejena in tudi prostorna. V avli nas je nagovorila tudi gospa ravnateljica. Bili pa smo tudi v šolski knjižnici, ki je velika in lepa. 

Ta dan je bil res zanimiv. Vožnja je potekala brez kakršnihkoli težav, bili smo pozorni in pazljivi v prometu. Doživeli pa smo tudi nekaj prijetnega utripa Tovarniške šole, kamor odhajamo. Pred našo šolo pa so nas pozdravili s ploskanjem učenci 2. in 4. razreda.

Sladka nagrada za pridne učence pa je tudi prijala. Združili smo prijetno s koristnim, se še poslovili in si zaželeli lep vikend.

Prispevek pripravili: učenci 5. a J z učiteljico Alenko

fotografirala: Alenka G. L.

 

 

Oznake: , , , ,