Po dveh mesecih se je 26. 4. 2022 končala Zamaškomanija na Adamičevi. Učiteljicam so pri tehtanju velikih vreč zamaškov, ki so jih zbrali posamezni razredi, pomagali učenci 3. b razreda. Vreče so bile skrbno označene in ker je bil pomemben vsak gram, so se pri tehtanju še posebej potrudili, da so bili natančni. Svoje znanje o pretvarjanju merskih enot so več kot uspešno prenesli v prakso. Pridno so spremljali izmerjene količine na tehtnici, jih zapisovali in seštevali. Boljšega pouka matematike si ne bi mogli želeti in so pri delu zelo uživali.

Po končanem tehtanju je glavni Zamaškonjam ob prisotnosti strokovne komisije učiteljic razglasil zmagovalca. Največ zamaškov sta zbrala 1.d in 2.d razred!!! Za trud so prejeli tudi nagrado in se posladkali s sladoledom. Čestitke za izjemen dosežek!

Vse pohvale tudi ostalim razredom, ki so skupaj zbrali kar 291,2 kg! S tem so vsi pripomogli k zmanjšanju količine plastike v našem okolju, saj damo na takšen način plastiki novo življenje. Hkrati pa smo tudi dobrodelni, saj bodo šla zbrana sredstva društvu Vesele nogice.

Zamaškonjami so zadovoljni in še kraljujejo na šolskih hodnikih v upanju, da si bodo tudi po končani akciji še polnili trebuščke z zamaški za lepše okolje in dober namen.

Prispevek pripravila: eko koordinatorica Andreja Bolkovič

Fotografirale: Sara Lakota Banić, Martina Zore in Andreja Bolkovič

 

Oznake: , ,