Prvošolčki naredili prve korake v hramu znanja

1. september je vsako leto poseben dan za vse učence, za prvošolčke in njihove starše pa enostavno nepozaben.

Pred začetkom slavnostne prireditve za nove člane naše šolske družine je začelo deževati. Prvošolce so učiteljice usmerile na hodnik telovadnice, njihove starše pa v avlo. Kmalu so začeli predvajati koračnico, ki je v spremstvu devetošolcev pospremila prvošolce na njihove sedeže v prvi vrsti.

Takrat je nastopil najin trenutek in z vodenjem prireditve sva lahko pričeli. Pija se je nekaj časa skrivala med prvošolci, potem pa sva vse skupaj lepo pozdravili.

Na oder sva povabili kar nekaj gostov. Slišali smo spodbudne besede župana dr. Petra Verliča in ravnateljice Janje Zupančič. Prisluhnili smo Pikini pesmi, ki jo je zapela Maja Ostanek, Alja in Veronika pa sta zaigrali prizor, ki je spominjal na najin prvi šolski dan.

Na koncu sva na oder povabili gospo Anito Gačnik, vodjo DE Adamičeva, ki je prvošolcem predstavila njihove učiteljice. Te so učence povabile na oder in jih prav lepo pozdravile ter jim nadele rumene rutice, ki so znak njihovega prav posebnega položaja na naši šoli in v kraju. Prvošolci so staršem pomahali in skupaj z učiteljicami prvič odkorakali v svoje učilnice. Tam so se še nekoliko bolje spoznali, se pozabavali in posladkali.

Sprejem prvošolčkov je bil izjemno prijeten in simpatičen, če seveda odmislimo dež in da je večina prvošolčkov prišla na oder z dežniki in v gumijastih škornjih. Pravzaprav so bili zaradi tega, še posebej ljubki.

Našim prvošolcem želimo lepo, zabavno in znanja polno prvo šolsko leto.

 

Besedilo napisali: učenki Karin Kaja P. in Pija P.

Fotografije: P. Radujko

 

 

Oznake: , , ,