Pa smo ga dočakali! PUST! Tudi tokrat smo se že en teden prej pogovarjali in ugibali, kakšne maškare bomo. Večina učencev ni želela razkriti svoje ideje, zato je bilo pričakovanje še toliko večje.

Ko smo na pustni torek vstopili v šolo, nismo videli nobenega učenca niti učitelja, pač pa vsepovsod samo še klovne, mucke, tigre, zajčke, bojevnike, indijance, morske deklice, gasilce, policiste, čarodeje..in domine. Kamorkoli si pogledal, sami zanimivi obrazi.
Z učenci smo si drug drugega v jutranjem krogu najprej dobro ogledali, potem pa so se maškare predstavile, pokazale kaj znajo in povedale kakšno zanimivost. Zelo radi smo se igrali pustno tombolo, se naučili novo pesem in imeli pravo pustno rajanje v razredu ob glasbi. Odpravili smo se po Grosuplju na sprehod. Na OŠ na Tovarniški smo si skozi okno z gospo ravnateljico Janjo Zupančič in tajnicama navdušeno pomahali in spregovorili nekaj besed. Na poti so nas občudovali mimoidoči, med njimi nas je prijazno pozdravil tudi gospod župnik Martin Golob. Veliko smo se nasmejali, se fotografirali in posladkali z bonboni in piškoti. Pustni dan v šoli je čudovito in prehitro minil.

Prispevek pripravila: Brigita Bobnar

Fotografirale: učiteljice 1.r.

 

Oznake: , ,