V četrtek, 21. 2. 2019, smo se z učenkami in učenci naše šole udeležili šolskega športnega tekmovanja v skokih z male prožne ponjave na OŠ Cvetka Golarja v Škofji Loki.

Že zelo zgodaj smo se zbrali v šoli, vzeli malico in se odpeljali na tekmovanje. Na avtobusu so bili nekateri učenci zelo živčni, drugi pa so bili polni pričakovanj, da bodo zmagali, in so celo razmišljali o tem, da bodo mogoče kdaj olimpijski prvaki.

Takoj, ko smo prispeli, smo se preoblekli v športno opremo in začeli s skupnim ogrevanjem. Nato smo nestrpni preizkusili trampoline in še zadnjič pred začetkom tekmovanja strenirali posamezne skoke.

Ogrevanje je minilo zelo hitro in napočil je čas tekmovanja. Za večino učencev je bilo to prvo tekmovanje. Prisotne je bilo kar nekaj treme. Kljub tremi in veliki meri adrenalina pa so se vsi odrezali odlično. Uspešno so izvedli napovedane skoke.

Posebne čestitke izrekamo Timu Galjotu, ki je med posamezniki najmlajših učencev dosegel 2. mesto, in ekipi najmlajših dečkov iz PŠ Žalna, ki so jo sestavljali Max Ferjan, Tim Galjot, Svit Potokar, Žiga Potokar in Miha Rupnik. Učenci so dosegli skupinsko 2. mesto in so se tako uvrstili na finalno oz. državno tekmovanje v skokih z male prožne ponjave, ki bo 25. 3. 2019 na OŠ Antona Ukmarja v Kopru. Dečkom sta med drugim čestitala tudi naša vrhunska telovadca Sašo Bertoncelj in Mitja Petkovšek.

Prispevek pripravila: Miša Mrzelj

Fotografije: Maja Mišič in Lučka Mrzelj

 

Oznake: , ,