Talentirana Slovenija in talentirane face s Tovarniške

V petek, 23. 6. 2017, smo zaključili šolsko leto z zabavno prireditvijo, s katero smo slavili tako našo domovino kot učence naše šole.

Ponosni smo na Slovenijo in njene ljudi, ki so se leta 1991 pogumno podali na samostojno pot. Čeprav se danes zdi, da marsikaj ni tako kot bi si želeli in mnogi izkoriščajo pravice, ki jim jih domovina zagotavlja ter hkrati pozabljajo na dolžnosti, ne samo do naše zelene dežele, ampak tudi do ljudi, ki v njej živimo. Zgodovina je večkrat potrdila, da smo najboljši in najuspešnejši takrat, ko stopimo skupaj, se poslušamo in podpiramo.

Včasih se moramo le opomniti, da nas obdaja ogromno dobrega in lepega. In to smo poskušali storiti s prireditivjo, ki sta jo mojstrsko vodila Lana in Jernej.

                                   
Učenci s Tovarniške, čeprav včasih učiteljem kravžljajo živčke in preizkušajo njihovo potrpežljivost, so del zgodbe o uspehu. Mednarodna raziskava organizacije Save the Children je pokazala, da se na svetu najbolje godi otrokom iz Norveške in Slovenije. Pomembno je, da ne pozabimo na dobre strani naše države, saj le-ta otrokom na primer zagotavlja pravico do zdravja, prehrane, šolanja, igre, pa tudi varno okolje, ki ga ne bremenijo konflikti in vojne.                                                                                                         

Zavedamo se, da so med nami tudi otroci in družine, ki so v hudih osebnih in finančnih stiskah. Učitelji in vodstvo šole se vsak dan trudimo, da bi te stiske prepoznali ter otrokom in družinam nudili vso potrebno pomoč. Želimo si, da tovrstne zgodbe ne ostanejo skrite, saj le tako lahko stvari spremenimo na bolje.

Slovenski učenci v veliki meri živijo v okolju, kjer lahko razvijajo svoje talente, in mnoge med njimi smo lahko videli na zaključni prireditvi. Videli smo lahko, kaj vse so učenci dosegli v okviru šolskih programov in projektov, na akademskem področju, pa tudi vse njihove talente, ki jih razvijajo med popoldanskimi aktivnostmi, na igrišču s prijatelji ali v domačem okolju.

Talenti s Tovarniške so vrhunski fiziki, matematiki, gledališki igralci, bralci in pisci knjig, slikarji, risarji, kiparji. So tudi neverjetni športniki, pa inštrumentalisti, plesalci, vokalisti in kreativni pri ročnih spretnostih, saj ustvarjajo prekrasne izdelke iz papirja, blaga in lesa. Med nami so tudi nedobudni pisci scenarijev, režiserji, snemalci, animatorji. Med njimi je tudi veliko učencev, ki so se med šolskim letom še posebej izkazali s svojim značajem ter odnosom tako do vrstnikov kot delavcev šole in so lahko vzor vsem nam.

Ponosni smo na prav vse njihove skrite ter manj skrite talente in veseli smo, da so jih nekateri delili z nami.

 

Lepe počitnice!

 

Besedilo: Petra Radujko

Fotografije: Jasmina Šabič, Petra Radujko

 

 

Oznake: , , ,