Tehniški dan na prostem

V sredo, 10. 5. 2017, smo se imeli petošolci zelo lepo. Že dolgo smo čakali, da se bomo s kolesom preizkusili v različnih vajah spretnostnega poligona. Najprej smo pokazali, kako vešči smo v vožnji s kolesom in učiteljici sta rekli, da nam gre dobro. Vozili smo se z odročeno roko, učili smo se hitrega zaviranja, natančnega pogleda nazaj. Ni bilo tako enostavno pogledati številko, ki jo je kazala učiteljica in hkrati voziti z odročeno roko. Vozili smo se po različnih površinah – travi, pesku in asfaltu. Še posebej dečkom je bilo zanimivo zavirati na travi in pesku.

Ena sama zabava s kančkom resnosti. Ves čas smo morali paziti na varnostno razdaljo in ne preveč divjati kot bi si nekateri občasno želeli. Pri nalogah spretnostnega poligona smo pridobivali točke. Poligon je zelo zahteven, a nam je šlo z vajo vsakič lažje.

Vmes nas je obiskal g. Šunko s PP Grosuplje in nam pregledal kolesa ter dal nalepke Varno kolo. Zelo nas je pohvalil za opremljenost koles.

Proti koncu tehniškega dneva smo še vadili zavijanje v levo, ki ga moramo še dobro utrditi, da bomo lahko opravljali prvi pravi izpit.

Veselimo se nadaljnjih voženj s kolesom. Zahvaljujemo se hišnikoma za postavitev poligona in vzpodbudne besede, ki sta jih nam napisala na poligon. Tudi mi njima želimo srečno in varno delo! 🙂

Prispevek pripravili: učenci 5. a z učiteljico

Fotografirala: učiteljica 5. a

 

 

 

Oznake: , , ,