Ustvarjalnost, druženje in 51 smrečic

V ponedeljek, 11.12.2017, so na PŠ Št. Jurij potekale decembrske delavnice za starše in učence, kjer smo skupaj ustvarjali različne izdelke, klepetali in se sladkali s toplim čajem.

Na delavnicah so se lahko starši in učenci preizkusili v izdelovanju božičnih zvezd, novoletnih smrečic, angelčkov ali pa sneženih mož iz papirja. Lahko so ustvarjali novoletne okraske iz slanega testa in testenin, zanimivo pa je bilo tudi izdelovanje voščilnic z izrezovanjem ter okraševanje le-teh s šivanjem zvezdic ali smrečic. Vse delavnice so bile zelo zabavne in tudi izjemno ustvarjalne. Spoznali smo, da lahko tudi iz preprostih materialov naredimo čudovite in posebne izdelke.

Vzdušje na srečanju je postalo še posebej prijetno, ko je na oder stopil pevski zbor in zapel nekaj pesmi, ki so nam segle v srce in pričarale še več dobre volje. Sledila je razglasitev najustvarjalneje in najlepše izdelane smrečice. Pohvale in čestitke gredo prav vsem učencem in njihovim družinam, ki so se potrudili in izdelali svojo smrečico. Teh je bilo kar enainpetdeset in prav vse so bile vredne občudovanja.

Z delavnicami in prijetno družbo smo si tako popestrili zimski večer, domov pa odnesli čudovite izdelke in dobro voljo, nekateri učenci pa tudi priznanja.

Prispevek in fotografije: Manca Hotko, študentka pedagogike

 

Oznake: , , ,