Rdeča nit izmenjave z nizozemsko šolo – voda – nas je že v sredo popeljala v skrivnostni svet kraškega podzemlja. Po predstavitvah nizozemskih učencev, izvrstni učni uri ljudskih plesov, ki so jo pripravili Iva, Pija in Nik, in predstavitvi vodnih značilnost Slovenije v dopoldanskem času smo se namreč v sredo popoldan odpravili do Županove jame in se spomnili, kako voda na izjemne načine preoblikuje površje.

Četrtkov izlet, za katerega smo se bali, da bo še preveč vodno obarvan, je minil v krasnem sončnem vremenu. Soteska Vintgar nikogar ni pustila ravnodušnega, ob obisku Blejskega gradu smo bili očarani tudi nad barvo blejskega jezera, ki se je zdela kot obdelana z barvnim filtrom.

Po kosilu smo se preizkusili še v veslanju ter tako obiskali en in edini slovenski otok. Nekateri so pokusili tudi slavno blejsko »kremšnito«. Pogostih obiskov pa je bil deležen še fotografsko vabljiv blejski srček. Izlet, na katerem so učenci lahko bolje spoznali nizozemske partnerje, smo zaključili v poznih popoldanskih urah, naši učenci pa so, kot skrbni gostitelji, že načrtovali nadaljnje dejavnosti.

 

 

Besedilo in fotografije: Nina Stropnik Kunič, Petra Radujko

 

Oznake: , , ,