V ponedeljek, 18. 3. 2019, smo učenci 7. a- in b-razreda srečno prispeli v CŠOD Burja. Na poti smo doživeli dež, točo, sneg, sonce, pričakala pa nas je čisto prava burja.

Namestili smo se v bungalove, cel teden nas bo razveseljeval pogled na morje in že komaj čakamo, da nam jutrišnji dan prinese sonce in da se burja malo umiri.

Vsekakor je za mnoge učence srečanje z burjo nekaj novega in prav je tako, saj smo prišli v obmorski svet, da ga doživimo v vseh njegovih posebnostih.

Danes smo se peš odpravili v Piran, obiskali akvarij ter po skupinah samostojno raziskovali mesto.

Učiteljice se jezijo, ker imamo skoraj vsi veter v laseh. Le kdo se spomni na kapo in rokavice ter šale? Saj smo vendar na morju! No, upamo, da ta naša pozabljivost ne bo imela hujših posledic v obliki prehladov.

Prvi vtis učiteljev v CŠOD je, da smo zelo glasni, ampak zmoremo pričarati tudi popolno tišino, kar smo dokazali na popoldanski dejavnosti, ko smo 20 minut z zavezanimi očmi in v popolni tišini z drugimi čutili spoznavali okolico. Prvi skupini je to uspelo bolj kot drugi. To je bila res neverjetna izkušnja. Tako, da … Znamo presenetiti druge in celo sebe.

Največja preizkušnja za nas pa je, kako preživeti pet dni brez telefonov. Če smo na začetku mislili, da je to misija nemogoče, naj vam sporočimo, da res ni enostavno, je pa prav poseben izziv. Le kaj naj počnem v prostem času? Saj res, lahko se pogovarjam s sošolci, igram družabne igre ali pa sem malo sam s seboj. Za nekatere je bila noč prekratka, saj je pogovor lahko tudi zabaven. Luči so bile ugasnjene, ampak na nočnih obhodih bi lahko učitelji slišali marsikaj. Pa smo?

Hmm, naj to ostane skrivnost.

Vsem pošiljamo lepe pozdrave. Starši, ne skrbite, če se ne javimo, pomeni, da se imamo super.

 

Sedmošolci in učiteljice

 

Besedilo: Betka Jamnik

Fotografije: Margareta Obrovnik Hlačar

 

 

Oznake: , , , , ,