Pa nič za to. Kljub temu da smo se učenci in učitelji na to pripravljali od začetka šolskega leta, nas je vseeno nekoliko prehitelo, presenetilo.

Čez noč smo ostali doma. Pa ne čisto sami, saj imamo napredne naprave, s katerimi se lahko kadarkoli povežemo s sorodniki, prijatelji, sošolci, celo z učitelji. Kdo bi si mislil, da jih zelo potrebujemo in pogrešamo.

V 4. in 5. razredu na PŠ Kopanj se zato vsak dan videvamo, se pogovarjamo in učimo. Včasih je kakšna stvar celo zabavna. Kot na primer, če lahko vsi hkrati pišemo po tabli, pa imamo še vedno veliko prostora. Ali pa, ko rešujemo ankete, takoj za tem pa že vidimo rezultate in potem razpravljamo, zakaj tako.

Pojavljajo pa se tudi nevšečnosti. Delo z računalnikom, iskanje in oddajanje nalog, samostojno branje in učenje. Pa vendar smo bili zelo uspešni.

Še dobro, da imamo doma skrbne starše, ki nam priskočijo na pomoč in nas hitro rešijo iz zagate. Pogosto nas pocrkljajo z izvrstno kuhinjo ali pa izletom v naravo, z novimi hišnimi ljubljenčki in podobno.

Najboljše pa je, ko konec tedna pogledamo nazaj, si čestitamo za dobro opravljeno delo in smo zato zelo zelo zadovoljni.

 

Prispevek pripravili: učiteljici Andrejka in Lidija Š.

Fotografije: učiteljici Andrejka in Lidija Š. in učenci 

 

Oznake: , ,