Svetovni splet je okolje, v katerem se pogosto odvijajo naše učenje, delo in prosti čas. Je okolje, v katerem otroci in mladostniki preživijo veliko svojega časa. Za digitalni svet je tudi značilno, da se nenehno spreminja, nadgrajuje in posodablja.

Z namenom krepiti ozaveščenost o varni rabi najrazličnejših tehnologij drugi torek v februarju več kot 150 držav obeležuje dan varne rabe interneta. Aktivnostim se pridružujemo tudi na Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje.

Vabimo vas na spletno predavanje z naslovom

VARNA RABA INTERNETA 2022, ki bo potekalo v četrtek, 10. februarja 2022, ob 17. uri 

v video konferenčnem okolju zoom na povezavi https://arnes-si.zoom.us/my/klancar in

prek Arnes videa na povezavi https://video.arnes.si/watch/live/cvrs3nzm0g2m 

Videokonferenčna soba bo odprta od 16.45 dalje.

 

Predavanje bo izvedel David Vidmar, ki ni le strokovnjak za digitalizacijo in navdušenec nad tehnologijo, temveč tudi oče treh otrok. V vlogi prostovoljca se že več let ukvarja z ozaveščanjem o prednostih in nevarnostih vsakodnevne uporabe digitalne tehnologije. V starševski vlogi pa preizkuša različne strategije, kako mlade podpreti pri spoznavanju priložnosti digitalnega sveta kot tudi njenimi pastmi.

Na predavanju vas bo popeljal po aplikacijah, ki so trenutno priljubljene pri otrocih. Podal bo praktične nasvete, kako ste lahko starši otrokom v oporo pri vstopanju v digitalni svet.

V sklepnem delu srečanja bo tudi priložnost, da predavatelju zastavite vprašanja in izmenjate izkušnje.

Vljudno vabljeni.