Z vključitvijo v projekt želimo biti zgled celotni Sloveniji. 22. 10. 2018 je bil dan, ki je predramil mlajše generacije in spomnil starejše, da obstaja tisto nekaj, kar jih združuje. Da vedno in povsod lahko govorijo isti jezik. Jezik zdravja, pravega načina življenja, sreče, trenutkov in funkcionalnih teles, ki ne poznajo in ne priznavajo let. Jezik, ki za svoje izražanje in sporazumevanje ne potrebuje besed. Jezik, ki mu pravimo gibanje.

Na Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje se zavedamo pomembnosti gibanja in medgeneracijskega sodelovanja, zato smo na ponedeljkov dogodek povabili ter vključili starše in stare starše naših učencev. Tako smo omogočili mladim, da so spoznali, kakšno bogastvo modrosti se skriva v starejših, saj starejši verjamejo v prihodnost predvsem zaradi solidarnih mladih, ki ponudijo roko sodelovanja v tednu v oktobru.

Dejavnost se je odvijala v šolski telovadnici. Učenci so se pomerili v različnih spretnostnih nalogah (kot so hoja s hoduljami, skakanje v vrečah, metanje kostanja) ter v dveh FIT igrah, ki so jih pripravili FIT koordinatorji skupaj z učenci 5. razreda. Na koncu pa smo se v ritmih polke naučili zapeti in zaplesati simbioza ples ter simbioza himno, kar je posebej razveselilo najmlajše udeležence.

Dan je bil poln lepih doživetij, novih prijateljstev, iskric v očeh, gibanja in medgeneracijskega sodelovanja.

Zahvala za izpeljani dogodek gre učiteljicam podaljšanega bivanja, ki so sodelovale pri izvedbi dogodka.

Zapisala in fotografirala: Mateja Skender Žužek

 

Oznake: , ,