Na PŠ Kopanj že nekaj let zbiramo zamaške za društvo Vesele nogice. V letošnjem šolskem letu pa smo se učenci pod. bivanja odločili, da združimo prijetno s koristnim in smo se prijavili na ustvarjalno-trajnostni natečaj “Zamaškonjam”. Sodelujemo v dveh kategorijah – Zbiranje zamaškov za Vesele nogice in Izdelava izvirnega Zamaškonjama. Ker zbiranje zamaškov poznamo in je že utečeno, smo več naše pozornosti namenili izdelavi zbiralnikov.

Razdelili smo se v 5 skupin in najprej skovali načrt, v katerega smo vključili skico, pripomočke, materiale in postopke izdelave. Osnova vseh zbiralnikov je odpadni material, ki smo mu z veliko ustvarjalnosti vrnili uporabno vrednost. Zbiralniki so čudoviti in vanje bomo tako šolarji kot otroci iz vrtca še z večjim veseljem odlagali zbrane zamaške.

Fotografije smo poslali tudi na podjetje, ki natečaj sponzorira. Komisija bo izbor 20 fotografij Zamaškonjamov nato objavila na njihovem Facebook profilu. Če bo kakšen izmed naših zbiralnikov v ožjem izboru, vas bomo naknadno prijazno povabili k javnemu glasovanju, saj bo 5 šol z največ všečki nagrajenih s 100 pisali Pilot, narejenih iz recikliranih plastenk.

 

Prispevek pripravila: Lidija Šajn

 

Oznake: , , , ,