V tednu pisanja z roko, ki je trajal od 20. do 24. januarja, smo bili na šoli zelo dejavni, saj smo res veliko pisali z roko. Prvošolci smo se potrudili in zapisali z velikimi tiskanimi črkami, s poljubno barvico, Tako pišem jaz. Učiteljice so nam pripravile sestavljanko, saj smo morali ugotoviti, katera pisava je od katere učiteljice. Pri likovni umetnosti smo zapisali svoja imena z različnimi likovnimi pripomočki, na koncu pa še izdelali črke iz plastelina.

V knjižnici so imeli učenci na razpolago liste, na katere so lahko napisali mnenje o prebrani knjigi, ga dali na prvo stran knjige in jo vrnili knjižničarki. Tako je učenec, ki si je izposodil to knjigo, lahko prebral mnenje oziroma vtise prejšnjega bralca.

Ker se je tema tedna pisanja z roko imenovala V naši družini radi pišemo z roko, so četrtošolci doma skupaj s starši napisali pesem. Vsak iz družine je napisal eno kitico pesmi in tako smo videli, da se tudi znotraj družine pisava razlikuje.  Nekateri četrtošolci so zapisali tudi svoja razmišljanja o tem, zakaj je dobro pisati z roko.

Za učence 4. in 5. razreda je učiteljica Nastja izvedla delavnico kaligrafije. Učenci so si ogledali različne pisave, potem pa se še sami preizkusili v pisanju.

Ob mednarodnemu dnevu pisanja z roko sta nas presenetila tudi gospod župan in gospa ravnateljica, saj sta nam oba poslala ročno napisano pismo. Vsi lastnoročni izdelki krasijo hodnik naše šole, kjer si jih lahko tudi sami ogledate.

Prispevek pripravila in fotografirala: Jana Kos

 

Oznake: , ,