V sredo, 20. 4. 2022, nas je po dvoletnem »koronskem« čakanju kočno obiskala mladinska pisateljica Nataša Konc Lorenzutti. Učence od 1. do 3. razreda in njihove učiteljice je s pesmico, basnijo in zgodbicami popeljala v prostrani svet domišljije.

S svojim gledališkim znanjem in načinom pripovedovanja je učence skorajda začarala in spodbudila, da so se ves čas aktivno odzivali. Sledili so njenemu pripovedovanju tudi s pomočjo japonskega gledališča, ki se imenuje kamišibaj.

Kamišibaj (jap. kami: papir, šibaj: gledališče) je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec (kamišibajkar) ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi. (Vir: slikovedke.com/kaj-je-kamisibaj, 21. 4. 2022)

Pisateljica je vse prisotne še dodatno navdušila za branje in poslušanje zgodb. Ob zaključku smo med učenci, ki so uspešno opravili bralno značko, izžrebali  učenko iz 2. d razreda, ki je za nagrado prejela pisateljičino knjigo Zvezek in brezvezek s posvetilom.

Dogodek smo zaključili z lepimi željami, čestitkami za uspešno opravljeno bralno značko in zaobljubo, da nikoli ne nehamo brati.

Pripravila: Darja Krivec, šolska knjižničarka

 

Oznake: , ,