Včeraj sta 9. a in 9. d skupaj odrinila na dogodivščino v Bohinj. Nastanili smo se v CŠOD, kjer so nas toplo sprejeli z okusnim kosilom. Razporedili smo se po sobah in se pripravili na popoldansko ter večerno dejavnost.

Popoldne smo raziskovali geografske značilnosti Bohinja. Učenec J. je o kraju zapisal:

Bohinj je dolina, ki je ledeniškega nastanka. Bohinj je šesta največja občina v Sloveniji glede na površino. Bohinjsko jezero je dolgo približno 4 km in široko 1,2 km, z največjo globino 45 m. Bohinjsko jezero je večje od Blejskega. Je celo največje stalno jezero v Sloveniji. Jezero je ponoči toplejše od ozračja, zato nad gladino vidimo meglico. Bohinj je del Triglavskega narodnega parka.

Zvečer smo imeli nočni pohod do Ribčevega Laza. Pri hoji smo si pomagali s svetilkami, kar je pripeljalo čarobnost med nas.

Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se razvrstili v tri skupine ter veslali v velikih kanujih po jezeru, spoznavali gozd, kamnine, minerale in vreme v Bohinju ter se pomerili v orientacijskem teku. Popoldne smo nadaljevali z delom po skupinah. Eni so odšli na lokostrelstvo, drugi na nordijsko hojo, tretji pa spoznavat užitne, zdravilne in strupene rastline.

Veselimo se današnjega družabnega večera s družabnimi igrami.

 

 

Prispevek pripravila: J. Šabić

Fotografirali: J. Šabić, T. Podgorelec

 

Oznake: , , , , ,