oznor

Velenje je v prelepem sončnem vremenu gostilo ekipno finalno tekmovanje v atletiki, ki je ob odlični organizaciji potekalo v četrtek, 11. 10. 2018.

oznoroznor

Našo šolo so zastopali učenci, ki so si nastop zagotovili z zmago na področnem prvenstvu. Blizu nastopa v finalu so bile tudi učenke, ki so na tem tekmovanju osvojile tretje mesto.

Tekmuje se v osmih disciplinah (teku na 60 m, 300 m, 1000 m in štafeti 4 x 100 m, skoku v daljino ter višino, metu žvižgača in suvanju krogle), v vsaki disciplini ima posamezna šola po dva učenca in oba rezultata štejeta v končno vsoto točk posamezne šole.

Ker so bili naši učenci v tem tednu na taboru, je bil že podvig pripeljati vse učence domov iz Tolmina, Kobarida, Kranjske Gore in Bohinja, kjer so bivali naši atleti. S kompasom in zemljevidom (morda tudi s pomočjo GPS) v roki je delo brezhibno opravil učitelj Marko, vendar se je njegov celodnevni potep vseeno zavlekel pozno v noč.

Ne najbolj spočiti in brez pravega treninga pred tekmovanjem so učenci svoje delo opravili brezhibno. Vsi so izboljšali svoje rezultate s področnega prvenstva. Pred tekmovanjem smo bili na desetem mestu po točkah s področnega prvenstva, naš tihi cilj pa je bil, da se uvrstimo med prvih pet šol v državi.

Vsi nastopi so se končali po najlepših željah vse do zadnje discipline in zadnje predaje pri štafetnem teku, ko sta Nejčeva in Valova roka za trenutek izgubili zmagovalni ritem, tako da smo kljub glasnemu navijanju vseh ostalih članov ekipe rahlo razočarani pritekli v cilj.

oznoroznoroznoroznoroznor

Sledilo je polurno čakanje na razglasitev rezultatov; očitno je organizator računalniško tehnologijo uporabil le za tiskanje rezultatov, ne pa tudi za seštevanje točk. Učenci so ta čas izkoristili za praznjenje zadnjih zalog šolskih sendvičev, rogljičkov, frutabel in sokov, za vitamine pa je poskrbel organizator, ki je delil sočna jabolka.

oznor

Razglasitev je pomenila rahlo razočaranje, saj smo na koncu osvojili 264 točk, kar je bilo dovolj za odlično četrto mesto, ne pa tudi medaljo – bronaste so nam ušle za vsega 9 točk, srebrne pa za 14. Razred zase so bili le zmagovalci z OŠ Grm iz Novega mesta. Podrobne rezultate vam na klik predstavi organizator.

Šolo so zastopali: Val Borštnik, Peter Čeferin, Nik Zrnec, Nejc Velepič, Rok Jeranko, Urban Jamnik, Luka Šlemic, Mark Barišič, Tilen Kastelic, Nej Pavli, Jan Piškur, Jan Šteh, Lovro Biščak in Aleš Katarinčič.

cofsdrcofcofcofcofcof

Učencem čestitamo za odličen dosežek.

oznor

Fotografiral in prispevek pripravil: učitelj Igor

 

Oznake: , , , ,