Konec aprila je vse učence, ki so opravili bralno značko, obiskala uspešna slovenska pisateljica Nataša Konc Lorenzzuti. Učenci so si ogledali kamišibaj in prisluhnili basnim, v katerih so nastopali osli, voli in druge živali. Prisluhnili so branju odlomkov iz njenih knjig in poslušali odgovore na zanimiva vprašanja, ki so jih postavljali. Izvedeli smo, da avtorica črpa navdih iz svojega življenja, narave in da ji je všeč, da njeni liki zaživijo pri vsakem bralcu drugače.

Vsi naši devetošolci, ki so za bralno značko brali vsa leta šolanja, so se 12. 5. 2022 udeležili prireditve na Muljavi. Srečale so osnovne šole treh občin, in sicer Grosuplja, Ivančne Gorice ter Dobrepolja. Dogodek so z različnimi točkami obogatili tudi učenci. Našo šolo so zastopali Tjaš, Nik in Tim z deklamacijo avtorskih haikujev. Vsi zlati bralci so prejeli knjigo Naš Jurčič in dve vstopnici za predpremiero Rokovnjačev. Po kulturnem programu so se posladkali s sladoledom in jagodami. Naj povemo, da zavzete bralce čaka še eno presenečenje.

Na naši šolo imamo posebno bralno značko, od bralca do ustvarjalca. Učenci, ki so dosegli naziv srebrni orel, bodo prejeli knjigo, ki si jo bodo izbrali s seznama. Zlati orli pa se lahko veselijo dneva presenečenj.

Vsem bralcem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko potovanj v bralne svetove.

Prispevek: Sabina Vidmar in člani knjižničarskega krožka

Fotografije: Mateja Lupšina, Sabina Vidmar

Naslovna fotografija: spletna stran občine Ivančna Gorica

 

Oznake: , , , ,