Zgodilo se je nekaj neverjetnega. Šolo na Adamičevi so dobesedno osvojili Zamaškonjami, posebni pošastkoti, ki so naravnost nori na plastične zamaške vseh vrst. Zeloooo so bili lačni, zato smo se seveda takoj lotili akcije in jih začeli polniti. Z njihovo pomočjo bomo pomagali društvu Vesele nogice, ki zamaške zbira z namenom, da z zbranimi sredstvi omogočijo nakup pripomočkov in terapij otrokom, ki to potrebujejo.

Da bo stvar bolj zanimiva, smo učenci 3. b razreda zasnovali akcijo zbiranja zamaškov v obliki medrazrednega tekmovanja. Določili smo trajanje akcije in izziv. Oblikovali smo plakate in jih skupaj z Zamaškonjamom odnesli po razredih. Akcijo smo predstavili ter spodbudili učence k sodelovanju. Letos se kot posebna ekipa tekmovanju pridružuje tudi ekipa učiteljic. Le komu bo uspelo zbrati največ?

Prvotno je bilo mišljeno, da bo akcija potekala cel mesec marec. Ker pa smo nad zbiranjem tako navdušeni, smo se odločili, da jo podaljšamo do konca aprila. Seveda bomo vmes naredili še vmesno tehtanje, da vidimo, kako nam gre. Ob koncu akcije bomo zamaške še enkrat stehtali in določili zmagovalni razred, ki bo dobil sladko nagrado. Zamaškonjame so učenci sprejeli z navdušenjem in jih začeli izdelovati tudi po razredih!

So vam Zamaškonjami všeč? Bi želeli tudi vi poskrbeti za njihove polne trebuščke? In s tem pomagati še društvu Vesele nogice? Zbirajte zamaške in jih dajte kateremukoli učencu DE Adamičeve!

Na Adamičevi je na hodniku zrasel še otok Zamašija, kjer zamaškom kar ni videti konca. In tako je tudi prav. Plastika namreč zelo onesnažuje naše okolje in prav je, da tudi na takšen način poskrbimo za recikliranje.

Zamaške ločuj, zemljo varuj!

Prispevek pripravila in fotografirala: eko koordinatorica Andreja Bolkovič

 

Oznake: , ,