Ob Svetovnem dnevu Zemlje se osredotočamo na to, kako lahko vsak od nas prispeva k ohranjanju okolja, narave in ekosistemskih storitev.

Prvošolci vseh razredov na DE Adamičeva, smo v ponedeljek, 22.4.2024, na svetovni dan Zemlje imeli Eko dan.  Peš smo se odpravili do gradu Boštanj, kjer smo imeli delavnico z dvoživkami.  Na gradu Boštanj sta nas pričakali zaposleni v okviru Krajinskega parka Radensko polje, Turizem Grosuplje. Učenci so se spoznali z različnimi vrstami dvoživk, ki živijo na Radenskem polju. Izvedeli so kako se razmnožujejo, kje živijo, zakaj so ogrožene in zakaj so pomembne ter kako jim mi lahko pomagamo. Za vzpostavljenja bolj pristnega stika in razbijanja predsodkov so se otroci pobliže spoznali z nekaterimi živimi dvoživkami ter se jih lahko dotaknili, če so tako želeli. 

Glavni namen delavnice je bil, da se otroci spoznajo z živimi živalmi in doživijo teorijo v praksi. Na podlagi lastne pozitivne izkušnje so imeli možnost vzpostaviti bolj naklonjen odnos do te skupine živali in do problematike ohranjanja te vrste živali. 

Prijetno utrujeni smo se odpravili peš nazaj proti šoli, kjer smo strnili naše vtise in bili ponosni na prehojeno pot in prijetno eko dogodivščino

Prispevek pripravila: Jasmina Peterle

Fotografirali: učitelji 1. razredov

 

Oznake: , , ,