V ponedeljek, 14. 6. 2021, je Ekoekipa razglasila zaključek medrazrednega tekmovanja v Zbiranju plastičnih zamaškov za društvo Vesele nogice. Učitelji in učenci so napolnjene vreče prinesli na zbirno mesto in Ekoekipa je zavihala rokave. Ekofrajerke in ekofrajerji so tehtali vreče zbranih plastičnih zamaškov po posameznih razredih in vse podatke pridno beležili. Napetost je rasla in bila iz minute v minuto večja. Ozračje je postajalo vse bolj razgreto, saj se je vnel tesen boj med tremi razredi. Kar naenkrat so se nam pridružile še učiteljice, ki so budno spremljale dogajanje, začele glasno navijati za svoj razred in pogledovale k izpisani teži na tehtnici. V veliki finale sta se prebila 3.a in 1.d razred. Ker sta se po zbrani teži razlikovala le za 600g, smo njihove vreče za vsak slučaj stehtali še enkrat, preden smo dokončno razglasili zmagovalca. In zmagali so….. učenci 3.a!!!

Takoj naslednji dan je Ekoekipa izpolnila svojo obljubo, obiskala 3.a razred ter jim podarila sladko nagrado, česar so bili učenci zelo veseli!

Z izidom celotnega tekmovanja smo bili vsi sodelujoči izredno veseli, saj je Adamičeva za društvo Vesele nogice zbrala kar 115 kg zamaškov!

Ekoekipa že hiti novim podvigom naproti. Pred zaključkom šolskega leta pripravlja še en zabaven projekt. Se slišimo kmalu.

Prispevek pripravila: ekoekipa z mentorico Andrejo Bolkovič

Fotografirala: Andreja Bolkovič

 

Oznake: , ,