Naj tokratno javljanje iz 1. a popestri še ena malo drugačna objava. To elektronsko sporočilo ni bilo napisano z namenom, da bo javno objavljeno, prav tako ne video predstavitev o enomesečnem delu od doma, a sem uspela prepričati mamico našega prvošolca, da je pristala na objavo.

»Pozdravljeni,

po 14 dneh se ponovno javljam s sadovi našega prvošolčka. 🙂 Sem upala, da vaju bom lahko obveščala ažurneje (vsak teden), ampak mi nekako ne uspe.

Brez težav slediva vašemu tedenskemu načrtu in sva po mojem mnenju kar uspešna. Opažam pa, da je postal malo manj natančen in samokritičen, najraje bi naredil vse na hitro in pospravil do naslednjega dne. To se opazi predvsem pri pisavi besedil.

Slovenski jezik

Bereva res vsak dan, ker mu je to v veselje (zaenkrat še). Poslužujeva se različnih gradiv, najbolj uspešna sva takrat, ko sam izbere besedilo. Gre mu dobro, opažam pa, da želi včasih z ugibanjem zaključiti daljšo besedo; ooo kako se razjezi, ko mu rečem, da naj poskusi znova in prebere tako kot piše. 🙂  Nekaj pisnih izdelkov je v priponki.

Matematika

Računanje do 10 gre gladko. Števila do 20 prepoznava in piše brez težav, prepozna in opredeli tudi razmerja večje, manjše, enako, predhodnik in naslednik. Znanje utrjujeva z Mojo Matematiko.

Spoznavanje okolja

O zdravem življenjskem slogu sva se kar nekaj pogovarjala in tudi kuhala sva, sicer ne zdravega obroka, ampak sladico, ki je razkrita v priponki. 🙂 Tudi pri vzgoji rastline je kar uspešen.

Šport

Če je vreme primerno, se veliko zadržujemo zunaj. Zelo rad izbere žogo ali kolo, prah smo obrisali iz loparjev za badminton in tudi balinčke smo našli tam nekje v kotu omare … Na športni dan pa smo zopet našli rolerje s pripadajočo varnostno opremo in prebudili rolersko znanje, ki ga je lansko pomlad pridobil na tečaju. Slalomiranje okoli ovir, limonce, skakanje in rolanje po eni nogi … vse to je šlo, čeprav nam doma nagaja teren (smo na hribu in ima dvorišče naklon), pa je vseeno zbral pogum in voljo.

Likovna umetnost

Izdelovali smo mavrico, za katero je navodila poslala ga. Nastja.

To bi bilo zaenkrat vse, več podrobnosti je v priponki. Ostanite zdravi in lep pozdrav. I. S.«

Prispevek in fotografijo je pripravila učiteljica Stanka.

 Predstavitev učenja na daljavo je pripravila gospa I. S.

 

 

Oznake: , ,