V tednu od 16. do 22. 9. 2022 je potekal Evropski teden mobilnosti. Dan brez avtomobila, 22. 9. 2022, smo obeležili tudi na naši šoli. Starše in učence smo povabili, da pridejo do šole na trajnostni način (peš, javni prevoz, skiro, kolo).

Kar nekaj učencev je prišlo peš v šolo, prejeli so listek s kokoško Rozi. Zelo veliko naših učencev pa redno uporablja organiziran prevoz z avtobusom, kombijem ali minibusom.

Prvič smo izvedli tudi PEŠBUS.

To je spremljana pot v šolo, pri kateri se učenci v organizirani obliki v šolo odpravijo peš v organiziranih skupinah, po določeni poti in urniku.

Tokrat smo izvedli dve pešbus liniji. Otroci so se pridružili učiteljicam in vrstnikom iz vasi  iz Ponove vasi (“Kobiljeka”) in Št. Jurija.

V tej skupni akciji smo malo poskrbeli za zdravje, otroci so uživali v družbi svojih vrstnikov, ponovili smo prometna pravila, razvijali smo samostojnost in odgovornost. Združili smo prijetno s koristnim.

Ste opazili, da je bilo nekoliko prazno tudi parkirišče pred šolo? Akcije dneva brez avtomobila smo se udeležile tudi učiteljice.

Zahvala in pohvala učencem, staršem in učiteljicam za pozitiven odziv!

Nekateri že sprašujete, kdaj bo spet »vozil« naslednji pešbus. Naj vam zaupamo, da kmalu.

Prispevek pripravila: Alenka Gazi Legan

Fotografirale: učiteljice Darja, Maruša in Alenka

 

 

 

 
 

Oznake: , , ,