Tudi letos smo na OŠ LA Grosuplje, DE Adamičeva praznovali evropski teden športa, ki je potekal od 18. do 23. septembra. Pridružili smo se projektu ESSD (European School Sport Day), v sklopu katerega smo prejeli zastavo, ki nas je spremljala na vseh poteh.

V teden smo vstopili tako učenci kot tudi učitelji športno oblečeni z namenom, da se lažje gibalno udejstvujemo in smo telesno aktivni.

Učenci so vsakodnevno prihajali v šolo polni pričakovanj, kakšen izziv jih čaka v prihajajočem dnevu.

V teh dneh smo se preizkusili na Exatlon poligonih, igrah brez meja, skakali smo v žakljih, izvedli smo jesenske pohode ter si aktivne glavne odmore popestrili s šolskim diskom, kjer ni manjkalo zabave in gibanja.

Tudi ostale učne ure smo učitelji športno obarvali in poskrbeli, da so se otroci učili skozi gibanje. Med učnimi urami pa smo si vzeli tudi minute za zdravje in izvedli nekaj športnih vaj.

Učenci so bili deležni matematičnih štafetnih iger, branja v gibanju, gibalnega kviza, ustvarjanja bivakov v gozdu …

Gibanja ni manjkalo niti med učitelji, saj smo se pomerili v medsebojnem turnirju med štirimi ognji.

Posamezne dejavnosti so učence tako prevzele, da so izrazili želje po ponovni izvedbi, s čimer so potrdili, da smo s skupnimi močmi med nas vlili zanimanje za šport in gibanje. Upamo, da bomo ta športni duh ohranjali in v čim večji meri ponesli v svoj vsakdan.

Prispevek pripravila: Miša Mrzelj

Fotografije: učitelji DE Adamičeva

 

Oznake: , ,