V zadnjem januarskem tednu smo  prvošolci zopet zadihali s polnimi pljuči, saj smo se smeli vrniti v šolske prostore. Srečanje je bilo prepleteno z veselimi otroškimi glasovi in prijaznimi besedami.

V prvem tednu smo precej časa namenili druženju in raznovrstnim igram s prijatelji, kar smo v obdobju šolanja na daljavo najbolj pogrešali. Sprostili smo se tudi ob gibalnih igrah, ki smo jih povezali z zgodbami, petjem in plesom. Najbolj smo se zabavali ob izvedbi bansa Pingvini in oponašanju slona v slaščičarni.

Februar pa je s seboj prinesel praznike, ki so obarvali tudi dejavnosti v podaljšanem bivanju. Ob zgodbi in slikah smo spoznali življenje Franceta Prešerna ter ga upodobili v risbah in slikah. Valentin, ki po starem kmečkem koledarju prinese ključe do korenin, nam je prinesel idejo za papirnata srca, s katerimi smo staršem pokazali, da jih imamo radi. Na pustni torek so šolo zavzele muce, tigri, princese, policaji, palčki…, ki so s svojim rajanjem uspešno pregnali zimo, pano pa okrasili z norčavimi klovni.

Prispevek napisala: učiteljica Anica

Fotografije: Anica Kastelec

 

Oznake: , , , ,