Ko je Feri Lainšček vstopil skozi vrata kulturnega doma, se je začelo pravo malo književno popotovanje. Pesnik, pisatelj in človek s presežkom domišljije ter humorja  je obiskal našo šolo in z nami preživel ustvarjalno dopolne.

A mi nismo bili le pasivni opazovalci dogajanja. Ne, nič od tega! Skupaj smo se zapodili v svet ustvarjalnosti in raziskovanja življenja skozi pesem in zgodbe. Na njegov obisk smo se v delavnicah pripravljali od jutra.

Najprej smo sedli in pokramljali o njegovem življenju. Nato pa je prišel trenutek, ki smo ga vsi pričakovali – ustvarjanje programa skupaj z njim. In veste kaj? Super je bilo!  Pripravili smo mu kulturni program, v katerem smo sodelovali vsi sedmošolci. Feri se je zabaval ob naših poskusih in nam ob tem širil obzorja. Pobrskal je po svoji zakladnici in nam pripovedoval pustolovščine, kot bi bil pravkar stopil iz svojih knjig. Bral nam je svojo poezijo, pripovedoval zgodbe in nas učil o vrednotah.

S svojim jutranjim ustavrjanjem na delavnicah smo mu pokazali, kako mi deklamiramo njegove pesmi, kako jih pojemo, poustavrjamo, pišemo svoje pesmi, se igramo z rebusi, pantomimami ter križankami, nadaljujemo njegove pravljice, doživljamo njegove knjige in mu postavljamo globoka življenjska vprašanja. Bili smo kot rojevalci novih ustvarjalnih idej.

In ko se je dopoldne zaključilo, smo se zavedali, da smo doživeli nekaj res posebnega. Feri Lainšček ni le pesnik in pisatelj, je popotnik skozi čarobni svet besed, ki nas je s svojim obiskom napolnil s smehom, navdihom in ljubeznijo do ustvarjanja.

Zapisala: učiteljica Špela Bagon

Fotografirala: Gloria Hribar, 7. c