V soboto, 29. 9. 2018, smo imeli v Št. Juriju prav poseben dan. Starši, učiteljice in učenci smo se skupaj lotili izdelave učilnice na prostem, ki bo prijetno popestrila okolico šole in sam pouk. Letošnje tehniške in nekaj naravoslovnih dni bomo posvetili projektu, ki se je začel kot ideja ob koncu lanskega šolskega leta in je zaživel že v letošnjem septembru. Dopolnjevanje naše učilnice na prostem sledi še na delovnh sobotah v februarju in maju ter na naravoslovnem dnevu marca.

Tokrat smo pripravili EKO dan. Zasnovali smo ga kot sodelovanje staršev, učiteljev in učencev na štirih delavnicah. Vsebina dneva je bila urediti mlako, dve gredici (zeliščno in cvetlično), narediti ptičje krmilnice in obešanke ali »mobile«. Cilj, ki smo ga zasledovali, je bil spodbujanje otrok k odkrivanju novih oblik sodelovalnega učenja. K uresničitvi teh vsebin in ciljev so v veliki meri pripomogli starši, ki so se več kot odlično pripravili na delo, saj so prispevali ogromno materiala in prinesli vse potrebno orodje za delo s seboj. Vsa skrb, kako bo dan organizacijsko potekal je bila odveč. Starši so vzeli povabilo k sodelovanju resno in odgovorno, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Otroci so tako od skupnega dela odnesli kar največ, saj so se že doma skrbno pripravili, vestno sodelovali na EKO dnevu in se ob enem tudi zabavali in sprostili. S skupnimi močmi smo ustvarili čudovite izdelke na delavnicah v učilnicah ter naredili mlako in gredice, ki sedaj samo še čakajo na žabe, ribe, žuželke, ptice in druge živali, ki jih bodo nato učenci opazovali v njihovem naravnem okolju.

Hkrati pa je bil dan tudi priložnost za medsebojno druženje in spoznavanje med starši, učitelji in otroki. Še enkrat se v imenu kolektiva PŠ Št. Jurij zahvaljujem vsem udeleženim na delavnicah. Veselimo se prihodnjega sodelovanja z vami.

Prispevek pripravila: učiteljica Irena

Foto: učitelj Jan, učiteljice Meta, Karmen, Nataša, Irena, Petra in Helena

 

Oznake: , , , , , ,