V jesenskih mesecih smo učenci 1. skupine podaljšanega bivanja opazovali, kako se narava pripravlja na zimski počitek, in ob tem prepevali jesenske pesmi ter ustvarjali umetnine. Pred dnevom reformacije smo se pogovarjali o Primožu Trubarju, potem pa izdelali svojo prvo slikanico, jo ilustrirali in ponosno predstavili sošolcem. Učenci drugega razreda so vanjo zapisali tudi zgodbico.

V novembru smo pridno izdelovali voščilnice za ekotržnico in iz odpadnega materiala naredili voziček. Spustili smo ga po klančini in ugotavljali, kaj lahko še izboljšamo, da bo opravil daljšo pot.

Pri samostojnem učenju smo se trudili z opravljanjem domačih nalog, utrjevali smo glasove, črke in številke, sestavljali besede in račune, vadili branje in seštevanje do pet, se igrali z geometrijskimi telesi, reševali križanke …

Nepričakovano nas je razveselil prvi sneg, ki nas je spodbudil k opazovanju snežink in prepevanju zimskih pesmi. Naučili smo se tudi pesmico Tri bele zvezdice in iz papirja izdelali šesterokotne lepotice.

 

Prispevek zapisali: učenci 1. skupine PB in učiteljica

Fotografirala: učiteljica PB

 

 

Oznake: , , , ,