Zbudili smo se v sončno jutro. Zaspance je iz postelje vrgel prijazni, dolgobradi kuhar, ki je namesto budilke uporabil lonec in zajemalko. Glasna budnica velikega odobravanja vendarle ni požela. Pestro dopoldne je minilo v znamenju povezovalnih dejavnosti in preizkušanju moči pri plezanju v naravni steni ter preizkušanju poguma pri spuščanju po napeti vrvi.

Kuharjev slavni lonec je služil tudi za pripravo okusnih peresnikov z mesno omako, ki so s krožnikov v kruleče želodce poleteli v trenutku.

Prostranost poplavljenih travnikov nas je prijazno zvabila v kanuje, s katerimi smo popotovali po slikoviti kraški pokrajini. Šele pogled iz čolna nam je omogočil dojeti pristno lepoto. 

Kanuji se niso niti osušili, ko nas je bogat program že zvabil v kuh`no.  Recept je obetal nekaj slastnega, zato za gnetenje testa pridnih ročic ni manjkalo. V ogreto pečico smo z navdušenjem pospremili čokoladne buhtl`e. 

Večer se je nadaljeval pod zvezdnatim nebom ob tabornem ognju. Drva so pripravili in ogenj zanetili učenci kar sami. Zato so jim šle telečje hrenovke, nabodene na palico in spečene nad žerjavico, še bolj v slast. K večernemu počitku nas je pospremil Mežkov evergreen Siva pot ob spremljavi kitare.

Obvestilo za starše. V petek načrtujemo povratek pred šolo ob 14.30.

Besedilo in fotografije: Maja Kržišnik, Mateja Skender Žužek in Igor Thaler

 

Oznake: , , , ,