Petošolci smo se v letošnjem šolskem letu pripravljali na kolesarski izpit. Najprej smo spoznavali cestno-prometne predpise in to  znanje izkazali na ocenjevanju znanja prek računalniškega programa. Izvedli smo tudi spretnostni poligon, kjer se je izkazalo, da so nekateri bolj, drugi malo manj spretni. A prav vsi učenci smo napredovali v vožnji s kolesom, saj smo imeli še praktične vaje na cesti v okolici šole.

Na izpitno vožnjo smo povabili g. policista. Malo nas je bilo strah, saj je bilo veliko prometa pred začetkom pouka. G. policist nas je pohvalil, da se dobro znajdemo v prometu, da smo pozorni in natančni. Svetoval nam je tudi, da še nekaj kolesarskih voženj opravimo skupaj s starši, da nas nadzorujejo in vidijo, kako nam gre. Kolesarji smo poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev in je varnost zelo pomembna.

Veseli smo, da smo opravili kolesarski izpit. Kmalu gremo na športni dan z našimi učiteljicami. Kolesarili bomo do  šole na Tovarniški, juhej.

Prispevek pripravili: učenci z razredničarko 5. r

Fotografirala: razredničarka 5. r

 

 

 

Oznake: ,