V sredo, 17. 10. 2108, se je v Stični odvijal medobčinski kros. Naša šola je nastopila s kar 82 učenci (47 učencev do 5. razreda in 35 učencev z enote na Tovarniški). Po dolgem času so nastopili učenci prav vseh podružnic, pohvala za ta dosežek gre učiteljici Mateji Skender Žužek, koordinatorici na razredni stopnji.

cofcofoznorcof

Letošnja postavitev proge je bila močno spremenjena, zato je bil pomemben že sam ogled pred tekom. Učenke in učenci prve triade so tekli na 300 m (v bistvu je bilo 400 m, ampak to naj ostane skrivnost), učenci ter učenke 4. in 5. razreda so morali preteči 600 m, starejši pa 1000 m. Spremenjen je bil tudi cilj, ki je bil tokrat na zelo atraktivni lokaciji sredi gozda in padajočega listja, posamezni sončni žarki, ki so se uspeli prebiti skozi še košate krošnje, pa so jesensko idilo le še polepšali.

Za vse kategorije je bil start na širokem travniku, tako da večjih težav s prerivanjem ni bilo. Nekaj tekačev smo vseeno morali pobrati s tal, vendar je vse minilo brez poškodb.

Najtežja in izredno atraktivna je bila preizkušnja na 1000 m. Po travniškem startu je proga hitro zvila v gozd, nato se je pot strmo vzpenjala okoli 400 m, sledil je rahel spust mimo mini živalskega vrta z obeh strani, po ostrem ovinku je na levi sameval celo botanični vrt, nato ozek stometrski prehod in vstop v ciljno ravnino, kjer so si naši najbolj borbeni tekači še uspeli priteči medaljo.cofcof

Na koncu so si naši učenci in učenke priborili sedem medalj, od tega dve zlati, vsaj na dve pa smo lahko vsaj malo ponosni, saj sta jo osvojili učenki z OŠ Brinje, sicer pa hčeri učiteljice Metke in učitelja Dejana ter knjižničarke Sabine. Skoraj vse naše dobitnike medalj smo ujeli pred ciljno črto.

oznorcofcofcofoznoroznorcof

Pomemben je tudi podatek, da se nam, učiteljem športa, že nekaj let dogaja, da nas učenci, ki sicer ne sodijo med najhitrejše na šoli, prosijo, ali se lahko udeležijo tekmovanja v krosu, kar je vsekakor podatek, da tek pri pouku ni le nujno zlo, ampak da lahko v njem celo uživamo.

Čestitke vsem dobitnikom medalj in ostalim nastopajočim za dobre predstave ter zgledno vedenje na prireditvi.

cofcof

Prispevek in fotografije pripravil: Igor

 

Oznake: , , , ,