Kljub temu, da je bil mesec maj letos muhast kot april, se je na Kopanju dogajalo veliko zanimivega. Plohe, dež, nevihte in slabo vreme nam niso vzeli dobre volje, dali so nam celo idejo, da izdelamo dežnike. Pomagali smo si z baloni in odpadnim papirjem. Nastali so pisani dežniki, ki so poskrbeli tudi za nekaj sonca.

Lepo vreme smo izkoristili za gibanje zunaj in za učenje in ustvarjanje v naši novi učilnici pod macesni. Učenci 4. in 5. razreda so izdelali in dodali korita s sivkami, da nam je v njej še bolj prijetno.

Za društvo Vesele nogice smo v prodajalno Bags&More odnesli dve veliki vrečki plastičnih pokrovčkov, 10. maja z gibanjem obeležili Dan gibanja, 15. maja pa z razstavo slik naših družin Mednarodni dan družin.

Ob slabem vremenu smo se preizkusili kot programerji KUBO robotov. Naučili smo se osnovnih ukazov in funkcij programiranja ter izdelali prave didaktične igre z navodili. S KUBO-m smo brali, računali in se orientirali. Ko so se robotkom izpraznile baterije, smo si na hodniku šole pripravili “laser labirint” in tekmovali, kdo ga hitreje premaga.

V lončke, ki smo jih sami okrasili, smo posadili fižol in sedaj ga opazujemo, kako raste in se spreminja. Zadnji teden v maju pa smo izvedli še zbiralno akcijo starega papirja.

S ponosom sporočamo, da smo kljub majhnemu številu učencev na šoli (23) zbrali kar 1250 kg papirja. Dosegli in presegli smo naš cilj, za kar se zahvaljujemo vsem sodelujočim, g. župniku, ker nam je pred župniščem odstopil prostor za zabojnik in JKP Grosuplje.

Komaj čakamo, s čim nam bo postregel junij …

 

Prispevek pripravila: Lidija Šajn

 

 

Oznake: , , ,