Člani gledališča Hiška so se udeležili 21. Otroškega festivala gledaliških sanj. V letošnjem letu so se predstavili s predstavo Pika Nogavička. S predstavo so sicer imeli že 14 ponovitev. 

Tokrat jih je ocenjevala strokovna žirija, v kateri so zasedali Staša Prah, Rok Kravanja in Nina Ivanišin Janežič. Žirija si je ogledala 28 predstav, v katerih je nastopalo kar 409 nastopajočih. 

Izmed vseh predstav so Piko Nogavičko, ki jo igrajo učenci OŠ LA Grosuplje in so člani KD Teater Grosuplje, nominirali za eno izmed treh najboljših predstav 1. in 2. triade. A to ni vse, v zasedbi so prepoznali mlado perspektivno igralko, Zalo Novljan. Ta igra vlogo gospoda Ficka. Opisali so jo, kot igralko, ki je dokazala, da lahko brez besed, le z mimiko, gibom in kretnjami gledalcu povsem nazorno prikažeš lik. Zali in celotni zasedbi iskreno čestitamo. 

Ob tem je pred mladimi igralci še ena pomembna uprizoritev. Ti se bodo v torek, 23. 4. 2024, predstavili na regijskem tekmovanju v Litiji, kamor so se uvrstili, po izboru žirantke Ane Rutar. Odlična uprizoritev jih lahko popelje v sam državni vrh otroških predstav. 

Prispevek pripravila in fotografirala: Irena in Rok Žerdin, mentorja

 

Oznake: , , ,