Letošnja pomlad je prinesla nekaj svežih idej, kako bi polepšali in popestrili šolsko dvorišče na Adamičevi, da bi na njem še raje preživljali čas in se učili. Stopili smo v akcijo in za pomoč prosili tudi starše, ki so se v veliki meri odzvali na povabilo za pomoč pri zbiranju sadik, zemlje, palet, pločevink in ostalega materiala.

Vsem staršem in učencem se za sodelovanje najlepše zahvaljujemo!

S skupnimi močmi nam je uspelo ustvariti čudovito šolsko vrtilnico!

Zbrani material smo v šoli skrbno razvrstili in s sredstvi jesenske zbiralne akcije papirja ter s pomočjo šole dokupili potrebno, nato pa se lotili dela. Pobarvati je bilo potrebno pločevinke, zabojčke, palete, vedra… Učenci so se pri tem res vrhunsko odrezali in se ogromno naučili! Rokave sta zavihala tudi mojstra Vinko in Miha, ki sta predelala palete v cvetlična korita, razrezala gume za naš novi tulipnjak in še kaj.

Naše šolsko dvorišče smo poimenovali Šolska vrtilnica in se v četrtek, 21. 4. 2022, vsi učenci in učitelji zbrali na dvorišču DE Adamičeva. Ker 22. 4. praznuje naša Zemlja rojstni dan, smo se ji poklonili na najlepši možni način – s skrbno ureditvijo okolice šole. Kamor koli si pogledal, so pridne rokice nosile, pobirale, zlagale, grabile, kopale, sadile in sejale, prestavljale in urejale. Izdelali smo tudi napise z imeni rastlin, pri TJA pa so učenci z učiteljico imena zelišč prevedli še v angleščino. Nastala je vesela zeliščarska gosenica, cvetličnjaki iz palet, poskočni škorenjčki in obešanke s semeni. Mesto sta dobila tudi eko košarkaški kotiček in čudovit cvetlični kotiček pred vhodom. Pred šolo smo razstavili tudi izdelke, ki so ob Dnevu Zemlje nastali pri pouku.

Sledila je slavnostna otvoritev, ki so jo s programom čudovito popestrili učenci 2. in 3. razreda. Skupaj smo zapeli še našemu planetu Zemlji, odvezali trak in si ogledali naše novo dvorišče.

»Na šolskem dvorišču smo se danes zbrali,

da bi šolski vrtilnici čast izkazali.

Da bi nam lepšala šolske dni,

vrtilnica, Adamičeva cvetočo srečo ti želi!«

 

S tem pa se naša zgodba ne konča, saj se že rojevajo nove ideje. Vas zanima? Vabljeni, da nas spremljate še naprej in se sprehodite po šolski vrtilnici.

Prispevek pripravila: eko koordinatorica Andreja Bolkovič

Fotografirale: učiteljice DE Adamičeva

 

Oznake: , ,