Vemo, da vas zanima, kaj vse se nam je v teh dneh zgodilo. Zapisali smo nekaj naših misli in spominov, ki bodo gotovo še dolgo odmevali …

Soba 1: Prvi dan si bomo zapomnili po plezanju po plezalni steni in vožnji s kanuji, drugega pa po pohodu na Radensko steno in peki pogače. Uživali smo tudi v izdelovanju belokranjskih pisanic in peki hrenovk na ognju.

Soba 3: Zjutraj smo vstali zgodaj – pred budilko. Za zajtrk je bil med in maslo, za malico čokolino, za kosilo meso in krompir, za večerjo palačinke pa še pogačo in hrenovke smo spekli. Šli smo na enourni pohod, kjer nas je ujel dež in smo bili vsi mokri. Vozili smo se s kanuji in plezali po plezalni steni.

Soba 5: Jutranje vstajanje je popestrilo oglašanje petelina. Po slastnem zajtrku smo se odpravili na pohod na Radensko steno, od koder smo videli čudovit razgled. Po poti nazaj smo se najedli grozdja, malin in robid, ki smo jih, z dovoljenjem učiteljev, »narobutali« ob poti. Zabavno je bilo, ko smo pekli hrenovke. Večer si bomo zapomnile po »partiju« z lučkami.

Soba 6: Zjutraj nas je zbudila petelinja opera. Ko smo šli na Radensko steno, smo pojedli veliko »narobutanega« sadja. Zelo smo se zabavale, ko smo pekle pogačo. Prosti čas si bomo zapomnile po guganju na gugalnici, uživale pa smo tudi v izdelovanju belokranjskih pisanic. Hrana je bila res okusna.

Soba 8: Z Radenske stene smo imeli lep razgled, všeč nam je bilo veslanje. Veliko smo se igrali. Zelo se zabavamo, čeprav se prepiramo. Spet se spoprijateljimo, saj smo v istem razredu in je prav, da se razumemo.

Soba 9: Danes je bilo odlično! Pekli smo pogačo, šli na pohod, se vozili s kanuji in plezali. Poskusili smo okusno svežo zelenjavo z domačega vrta.

Za nami je toliko novih izkušenj, da ne moremo zapisati vseh, najbolje od vsega pa je, da sploh še ni konec.

Vaši petošolci z učiteljicami

 

Zapisala in fotografirala: Andrejka Perko

 

Oznake: , ,