“Pravica pravic je pravica živeti, biti otrok, za srečo rojen …” (T. Pavček)

Teden otroka je na Tovarniški že tradicionalno potekal v znamenju podiranja rekordov. Vsak dan je pred učence prinašal nove izzive, ko so med odmorom in po pouku lahko izkazali tako fizične kot tudi miselne in ročne spretnosti, pa tudi svojo vzdržljivost, znanje, koncentracijo, nenazadnje pa tudi dobro voljo in iznajdljivost pri timskem delu. Kdo najdalj časa zdrži v ravnotežju z žogo na glavi? Kdo zmore zavrteti največ obročev okoli pasu? Kateri par najhitreje preteče razdaljo z zvezanima nogama? Katera ekipa najhitreje sestavi besedo iz črk, ki jih oblikujejo s telesom? Kdo ima najboljšo aerodinamiko? Kdo lahko podre lanski rekord v sestavljanju Rubikove kocke? Kdo je najuspešnejši ribič? Pa najboljša badmintonska naveza? Kdo ima najdaljše lase? Katera ekipa najbolje “žonglira” z nogometno žogo? … Vse to in še več izveste, ko izide nova knjiga Tovarna rekordov 2019/20. Komaj čakate? Prav je tako!

Za zaključek pa smo (kot običajno) izvedli skupinski rekord. Tokrat smo vsi učenci, učitelji in drugi zaposleni s Tovarniške pustili svoj pečat v obliki odtisnjene dlani okrog srca. Naj bodo v našem jedru oz. srcu  zapisane le najbolj pozitivne vrednote! Rdeča nit tedna otroka so bile tokrat pravice. Vsi otroci po svetu nimajo izpolnjene pravice do izobraževanja, zato smo se s hvaležnostjo ozrli na skrb za znanje, ki ga učitelji vsakodnevno vlagajo v učence, in še več – kot pravi pesem slovenske učiteljice: “Ko na večer se vse umiri, učitelj si tiho, potiho želi: da otroci so glasno čez dan se smejali, da svet so po dolgem in čez raziskali.” (N. Jelen).

Ob tej priložnosti smo z navdušenjem zaploskali tudi našim učencem, ki so osvojili naslov ekipnih državnih prvakov v atletiki. Bravo, naši!!! Bravo, mentorji!

Tadeja Podgorelec

fotografije: Tadeja Podgorelec in Petra Radujko

 

 

Oznake: , , ,