V okviru projekta vseslovenske akcije medgeneracijskega gibanja smo se učiteljice podaljšanega bivanja odločile, da v ponedeljek povabimo starše, stare starše in druge sorodnike, da se z otroki udeležijo gibalne dejavnosti.

V šolski telovadnici smo izvedli uro zabavne športne dejavnosti. Na začetku smo se ogreli z različnimi vajami in igro, sledile so štafetne igre, na koncu pa smo se igrali igro pepček. Učenci so skupaj s starši preživeli nepozabno športno druženje, se razgibali, med seboj vzpodbujali in sodelovali, medgeneracijsko družili ter se nasmejali.

V 4. razredu smo se zbrali učenci, njihovi babice, dedki, tete, strici … in se pomerili v igranju šaha. Mlajši so tekmovali s starejšimi, po končani igri ali več pa so igralci poljubno zamenjali pare. Medgeneracijsko aktivno druženje je potekalo v sproščenem vzdušju, pri čemer smo razgibali možgane, zraven pa se neizmerno zabavali.

Tretja skupina se je podala na krajši pohod. Uživali smo v sončnem dnevu, opazovanju narave in sproščenem klepetu.

Učiteljice se zahvaljujemo vsem sodelujočim za sodelovanje in številčno udeležbo, nad katero smo bile prijetno presenečene.

Dan bi lahko povzeli z geslom: Gibajmo skupaj, saj je gibanje življenje in življenje je gibanje – za vse generacije!

Prispevek in foto: učiteljice Boža, Nastja, Helena, Andreja in Petra

 

Oznake: , , ,