Še dobra dva meseca nas ločita do 32. poletnih olimpijskih iger, ki bodo med 23. julijem in 8. avgustom 2021 potekale v Tokiu na Japonskem.

Več kot 11.000 športnikov iz 206 držav se bo pomerilo v 33 različnih športnih panogah. Simbolno pa v dneh pred pričetkom olimpijskih tekmovanj po različnih občinah naše domovine potuje tudi Slovenska olimpijska bakla. Obiskala bo tudi občino Grosuplje in našo šolo.

Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji, v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želi Olimpijski komite RS povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma. Slovensko baklo so izdelali v jeklarni v Ravnah na Koroškem in se s tem poklonili tudi vsem jeklarjem za doprinos k večstoletni tradiciji. In seveda tudi vsem športnikom, ki bodo barve Slovenije zastopali na olimpijskih igrah v daljnem Tokiu.

Občino Grosuplje bo bakla obiskala 24. maja 2021. Na ta dan bo pred Osnovno šolo Louisa Adamiča kratek postanek s priložnostnim programom. Naša šola je izbrala 3 nosilce bakle, kateri bodo s »štafetno« predajo bakle skupaj širili olimpijske vrednote miru, prijateljstva, strpnosti in upanja.

 

Besedilo: Mateja Skender Žužek

Fotografiji: https://bakla.olympic.si/  

 

Oznake: , , , , , ,