V času med 9. in 11. 9. 2019 smo se z učenci 5. razredov DE Adamičeva potepali po Radencih. Dolga pot čez Črnomelj nas je pripeljala do doma CŠOD, kjer smo 3 dni spoznavali naravo, njene dobrine in drug drugega.

Učenci so se preizkusili v lokostrelstvu, spustu s kanujem po reki Kolpi, v orientaciji, srečali so kačo Newtona, činčilo, paličnjake, skakače …

Seznanili smo se s tamkajšnjo kulturo in izdelali Belokranjske pisanice ter spekli tradicionalno pogačo. V tem sklopu smo si ogledali okoliške kulturne zgradbe, ki pričajo o zgodovini, ljudeh in običajih iz preteklosti. Naučili smo se tudi nekaj korakov Belokranjske folklore.

Čas smo zapolnili s kreativnimi delavnicami in druženjem na zunanjih igriščih. Povzpeli smo se na Radensko steno, od koder smo si naš dom ogledali s ptičje perspektive, tik pred odhodom domov pa naše moči preizkusili še na hišni plezalni steni.

Spoznavni tabor je odslužil svojemu namenu! Z veseljem bi naše druženje še podaljšali, a za nami že prihajajo sošolci z drugih enot. Želimo jim enako prijetno doživljanje tabora! Mi pa se bogatejši za marsikatero spoznanje vračamo v objeme staršev.

Prispevek pripravili in fotografirali: Nastja Kastelec, Eva Čampelj

 

 

Oznake: , , ,