Prvošolci 1. a in 1. d razreda DE Adamičeva, so doživeli pravo dogodivščino – obisk plavalnega tečaja v novem Olimpijskem centru v Novem mestu. Ta izkušnja je bila ne le zabavna, ampak predvsem poučna, saj so se prvošolci naučili osnov plavanja in pridobili zaupanje vase in v svoje sposobnosti v vodi.

 

Plavalni tečaj je bil namenjen temu, da prvošolci spoznajo vodo, se naučijo osnovnih plavalnih tehnik in se sprostijo v vodnem okolju. Učitelji plavanja so z veliko pozornostjo in potrpežljivostjo vodili učence skozi različne dejavnosti, ki so vključevale tunkanje, pobiranje predmetov s tal ter različne igre v vodi. Glavni cilj teh dejavnosti je bil, da so učenci premagali morebiten strah pred vodo in se naučili osnovnih plavalnih tehnik.

 

Posebna pohvala gre učiteljem plavanja, ki so s svojim strokovnim znanjem in prijaznim pristopom omogočili, da so se otroci počutili varno in prijetno med učenjem. Z igro so spodbujali učence k premagovanju ovir in pridobivanju novih veščin.

 

Na koncu tečaja so udeleženci prejeli priznanja za svoje dosežke. Prvošolci so bili nagrajeni s priznanji in so postali “morski konjički” ali “delfinčki“, kar je bil dodaten motivacijski faktor za njihov trud in vztrajnost med tečajem.

 

Učenci so se vračali domov polni navdušenja in veselja, obenem pa s pomembnim znanjem in izkušnjami o varnem vedenju v vodi. Plavalni tečaj v Olimpijskem centru v Novem mestu je nedvomno pustil trajen vtis na naše učence in jim odprl vrata v svet vodnih užitkov in varnega plavanja.

Plavalni pozdrav.

Učiteljice 1. a in 1. d razreda

 

Prispevek pripravila: Sara Bročič

Fotografije: učiteljice 1. a in 1. d razreda

 

Oznake: , ,